Cartografenweg 20a, 5141 MT Waalwijk 0416-376222 info@raschbv.nl maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur
inloggen

Green Deal

Oeko Tex en Fair Wear

Wij van RASCH realiseren ons als geen ander dat de textielindustrie wereldwijd een van de meest vervuilende industrieën is. Wij vinden het dan ook ontzettend belangrijk om ons steentje bij te kunnen dragen aan het milieu, zodat de uitstoot van CO2 wordt verminderd. Er wordt dan ook voortdurend gewerkt aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). RASCH werkt uitsluitend met merken die ons garanderen te voldoen aan bepaalde criteria (Oeko Tex / Fair Wear), daarnaast werken wij met 100% gerecyclede dozen en 100% gerecycled plastic voor onze verpakkingen.

Rasch gelooft in een circulaire economie!

Wist u dat de gemiddelde Nederlander zo’n 40 stukken kleding per jaar weggooit? Dit leidt er alleen in Nederland al toe dat we jaarlijks zo’n 135 miljoen kilo aan kleding weggooien. Voor iedere kilo katoen die wordt geproduceerd hebben we gemiddeld zo’n 2200 liter water nodig. Het is daarbij goed om te weten dat er jaarlijks 75 miljoen kiloton kleding wordt geproduceerd. 75% van de Nederlanders weet niet wat een circulaire economie inhoudt. Rasch Bedrijfskleding gelooft samen met haar partners in een circulaire economie waarin minder CO2 wordt uitgestoten. Zo heeft Rasch Bedrijfskleding circulaire werkkleding in haar assortiment. Dat wil zeggen dat bepaalde producten binnen onze collectie tot wel 8 keer hergebruikt kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat producten minder snel worden weggegooid, waardoor de afvalberg wordt verkleind en er dus minder CO2 wordt uitgestoten.

Uw werkkleding recyclen?

Daarnaast werkt Rasch Bedrijfskleding met verschillende partners die uw werkkleding kunnen recyclen. Rasch Bedrijfskleding zoekt na het vervezelen van uw werkkleding samen met u naar een oplossing. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om nieuwe producten, zoals: kledinghangers, bankjes, stoelen of beschermhoezen voor IPad’s, te maken van uw gerecyclede bedrijfskleding.

Interesse? Neem contant met ons op of kom op bezoek in onze showroom in Waalwijk.

Meer informatie of vragen over ons MVO beleid?

Neem dan gerust contact met ons op!